Kaşar Peyniri Grubu

JOHA® PZ 7

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Eritme Tuzu

Bildirim :
E 331 Sodyumsitrat
E 452 Sodyumpolifosfat
E 340 Potasyumorotfosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : 26,4±1,0
pH değeri (1%) : 7,0±0,3

Özellikleri :
pH sapması : +0,1 / +0,3
Ion değiştirme kabiliyeti : x
Kremleştirme : 0
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
JOHA® PZ 7 tost ve pizza yapmaya uygun erime kabiliyeti olan dilimli veya Blokeritme peynir imalatında kullanılır. Tavsiye edilen ilave miktarı, kullanılan ham peynir miktarının % 1 - % 1,5'i kadardır.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 1000 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.

JOHA® PZ 14

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Eritme Tuzu

Bildirim :
E 331 Sodyumsitrat
E 339 Ortofosfat
E 452 Polyfosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : 8,4±1,0
pH değeri (1%) : 8,1±0,3

Özellikleri :
pH sapması : +0,3 / +0,4
Ion değiştirme kabiliyeti : x
Kremleştirme : 0
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
JOHA® PZ 14 tost ve pizza yapmaya uygun erime kabiliyeti olan dilimli veya Blokeritme peynir imalatında kullanılır. Tavsiye edilen ilave miktarı, kullanılan ham peynir miktarının % 1 - % 1,5'i kadardır.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 1000 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.

JOHA® C neu

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Eritme Tuzu

Bildirim :
E 452 Sodyumpolifosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : yaklaşık 68,0
pH değeri (1%) : 3,9±0,3

Özellikleri :
pH sapması : -0,4 / -0,6
Ion değiştirme kabiliyeti : xxx
Kremleştirme : 0 (x'e kadar)
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
JOHA® C neu Blokeritme peynir imalatında JOHA® T / JOHA® T neu ile kombinasyon içinde kullanılır. İlave edilen eritme tuzu miktarı kullanılan ham peynir miktarının % 2,0 - 2,5 olacak şekilde değişim gösterir. Şuna dikkat edilmelidir: JOHA® C neu tuzu üretim bitiminden sonra yaklaşık 0,3 birim pH değerinde geç asitlenmeden dolayı düşüşe neden olur. Diğer bir deyişle eritme kazanında ölçülen pH değeri son üründe ölçülen pH değerinden yaklaşık 3,0 birim yüksektir.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 800 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.

JOHA® C spezial

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Eritme Tuzu

Bildirim :
E 450 Sodyumpolifosfat
E 339 Sodyum ortofosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : 65,7±1,0
pH değeri (1%) : 7,3±0,3

Özellikleri :
pH sapması : -0,1 / -0,2
Ion değiştirme kabiliyeti : xx
Kremleştirme : 0
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
JOHA® C spezial kremleştirme peyniri ve Blokeritme peyniri imalinde kullanılır. İlave miktarı kullanılan ham peynirin %3,0 ve %3,5 olacak şekilde hesaplanır. pH ayarlamaları için % 1,0'dan % 0,5'e kadar JOHA® T ilavesi tavsiye edilir.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 1000 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.

JOHA® BT 1

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Eritme Tuzu

Bildirim :
E 452 Polyfosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : 67,2±1,0

Özellikleri :
pH sapması : 0,0 / -0,1
Ion değiştirme kabiliyeti : 0
Kremleştirme : 0
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
Dilimli taze kaşar üretiminde dilimlendikten sonra birbirine yapışmayı önlemek için kullanılır.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 1000 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.

JOHA® S 230

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Eritme Tuzu

Bildirim :
E 452 Sodyupolifosfat
E 450 Sodyumdifosfat
E 341 Kalsiyumortofosfat
E 339 Sodyumortofosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : 58,8±1,0
pH değeri (1%) : 7,6±0,3

Özellikleri :
pH sapması : +0,1 / +0,3
Ion değiştirme kabiliyeti : xx
Kremleştirme : x
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
JOHA® S 230 tekrar erimesi istenmeyen Blokeritme peynirlerin imalatında kullanılır. Tavsiye edilen ilave miktarı, kullanılan ham peynir miktarının % 3,5 - 4,0'ü kadardır.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 1000 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.

JOHA® T neu

Eritme Peyniri ve türevlerinin imalinde kullanılan Düzeltme Tuzu

Bildirim :
E 339 Sodyumortofosfat

Spesifikasyon :
P2O5 Miktarı (%) : 40,5±1,5
pH değeri (1%) : Ca. 12

Özellikleri :
pH sapması : +1,0 / +1,5
Ion değiştirme kabiliyeti : 0
Kremleştirme : 0 (x'e kadar)
(0=mevcut değil, x=zayıf, xx=ortakuvvette, xxx=kuvvetli)

Uygulama :
JOHA® T neu kuvvetli tamponlayıcı etkiye sahiptir ve alkolü pH düzeltme tuzu olarak diğer JOHA® eritme tuzları ile birlikte pH sapmaları yeterli olmadığında kullanılır. JOHA® T neu kullanım miktarı işlenecek ham peynir miktarının % 0,1 - 1,0 olacak şekilde belirlenir. Ham peynirin pH değerine göre kullanılacak JOHA® T neu miktarı diğer eritme tuzları ile oluşacak karışım içinde önemli variasyon gösterebilir.

İş Güvencesi ve Çevre Koruma :
Bu bilgiler DIN Güvence dataları bölümünden alınmıştır.

Depolama :
Serin ve kuru yerde depolayınız.
Orjinal ambaljında muhafaze ediniz. Nemden koruyunuz.

Paketleme :
Kağıt torbalar içindeki polietilen torbalarda 25 Kg. net eritme tuzu vardır. Torbalar toplam 800 kg. olacak şekilde Europaletlere şiringlenir.